Gå til innholdet
Medlem av Elkonor — din landsdekkende elektrikerkjede
Elektriker holder på et LED-lys i taket

– Borettslaget har mye å spare på riktig belysning

Borettslaget i Kirkeveien 145 gikk over til LED-belysning med bevegelsessensor. Det er mer eneregiøkonomisk og brukervennlig.

Det var Elkonor-elektrikeren IKT Elektro som installerte LED-belysning i borettslaget i Oslo. Denne typen jobber har de mye av fordi stadig flere borettslag ser at det er mye å spare på å gå over til LED.

Fordelene med LED er at borettslaget får en lavere strømregning, og de slipper utgiftene og bryderiet med å skifte pærer. Man kan rett og slett kutte utgiftsposten til drift av lysanlegg, sier Henning Backe i IKT-Elektro.

I borettslaget i Kirkeveien 145 er det valgt ulike typer belysning, tilpasset behovet i hvert enkelt rom:

  • I trappeoppgaven er det lyssensor. Lampene har alltid en grunnbelysning på 10 prosent. Ved bevegelse slås lyst på for fullt. Dermed er det aldri helt mørkt i oppgangen.
  • I kjellerbodene er det montert bevegelsessensor slik at lyset tenner i hele bodområdet når man går inn. Lyset skrus av etter 15 minutter. Dette er spesielt godt egnet i bod, siden man ofte har hendene fulle på vei ut av boden og ingen ledige hender til å skru av lyset.
  • I garasjeanlegget er det også montert bevegelsessensor som lar lyset stå på i 15 minutter. Også her er det mye å spare på å unngå å lyse opp rom som står tomme.

En enkel jobb for elektriker å skifte til LED


Vurderer ditt borettslag å skifte belysning til LED? Det behøver ikke være en omfattende jobb hvis man kun skal erstatte eksisterende armatur med LED-armatur. På bare et par dager kan borettslaget få nytt lys i hele bygget med bevegelsessensor. Ta kontakt med din nærmeste Elkonor-elektriker.

Les om varmestyring i borettslag